Eindelijk is het zover! Op vrijdag 17 juni 2022 vindt ons enige echte eigen Montfoortse IJsselconcert plaats!

Programma:
Sowieso is er vanuit 17.30 uur muziek.

U kunt vanaf ca. 18.00 uur genieten van onze eigen Fanfare Ons Genoegen. We weten het allemaal: in muziek kun je zoveel kwijt. Zowel ernaar luisteren als zelf spelen brengen ontspanning en plezier. Wist u dat u en uw kinderen mee kunnen komen spelen bij onze lokale muziekverenigingen? Ons Genoegen en Carolus bieden instrumenten, lessen en een plek in een heus orkest aan. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wij bieden verder een Oekraïens gastoptreden, dat u zal ontroeren en verrassen. De Montfoortse gastvrijheid geldt ook voor onze Oekraïense gasten, voor wie wij dit concert mede organiseren. Muziek biedt troost en het IJsselconcert verwelkomt in het bijzonder de mensen die huis en haard hebben moeten verlaten vanwege de bizarre oorlog.

 

Dat optreden wordt vervolgd door de Nederlandse toppianiste Yang Yang Chai die haar sporen nationaal en internationaal verdiend heeft. Zij is beroemd om haar verfijnde vertolkingen en technische beheersing. Yang Yang brengt de pianomuziek tot een hoger niveau; u zult ongekend genieten.

 

Graag presenteren wij u dan twee finalisten van het Tv-programma Aria, waarin jong Nederlands operatalent van zich liet horen. Tenor Michiel van ‘t Landt en mezzosopraan Amy Egbers treden voor u op. U kent Michiel wellicht ook van “Una voce particolare”, waarin hij schitterde naast Ernst Daniël Smid. Zijn bereik is groot en veelkleurig en hij zal u met zijn royale tenorstem betoveren. Michiel zal een aantal goed in het gehoor liggende operastukken opvoeren, die u zo kunt mee neuriën. En hij zal een duet zingen met Amy over liefde, bedrog, dood en verderf, de oh zo typische opera-onderwerpen…

Amy heeft inmiddels ruime ervaring in het theater als operazangeres (zo trad zij samen met haar moeder Janka Egbers op in een theaterprogramma vol humor) en had diverse mooie vertolkingen in musicals. Zij heeft een groot zang- en acteertalent en haar sprankelende optreden zal u zeker bekoren.

Naarmate de avond vordert, gaan de voetjes van de vloer op de jazzy muziekklanken van de zevenkoppige Groningse studenten AMF Jazzband. De band treedt door het hele land op met bekende jazz-standards, funk en swingende Dixielandmuziek. En zo beëindigen wij de het concert met sfeervolle jazzmuziek op maat, waarna u kunt terugkijken op een bijzondere, unieke en geslaagde avond!

‘Muziek verbindt, muziek brengt samen.’ Die gedachte is de basis van dit evenement dat is georganiseerd door een samenwerking tussen de Lions ’t Stigt en STAM. Wij hopen u te mogen begroeten op 17 juni 2022 om samen te genieten van een uniek concert!